Carrer Calvari
|

Cap al Ripollet del futur

Des de fa uns mesos un grup de persones diverses, afiliades, adherides i simpatitzants de Junts per Ripollet ens hem trobat per reflexionar a l’entorn de les prioritats a tenir en compte per aconseguir que el nostre Programa Electoral respongui a les necessitats de tota la ciutadania i sigui la pauta per avançar cap al Ripollet del futur.

Ho hem fet a través d’una enquesta i de trobades individuals i col·lectives. També hem tingut reunions amb entitats econòmiques, culturals i esportives.

Del buidatge de les enquestes i els resums de les trobades i reunions n’hem extret les prioritats més importants que es defineixen en els següents àmbits de treball:

El concepte de ciutat. Aprofitar la proximitat amb Barcelona per generar una nova dinàmica i avançar cap a una ciutat amb vida pròpia, que generi autoestima com a ciutadans i com a poble.

Serveis municipals. Deficiència en neteja i manteniment dels espais públics oberts i tancats. Nou concepte d’enllumenat públic. Replantejament de la recollida d’escombraries “porta a porta” tenint en compte les recomanacions de la UE.

Mobilitat. Tenint en compte que la mobilitat és una necessitat, un bé col·lectiu i una condició bàsica d’integració social que tota la ciutadania ha de tenir garantit, caldria un replantejament de la mobilitat tant en l’àmbit intern com en l’extern, especialment la mobilitat interna, a tots els nivells, vehicles, a peu, amb bicicleta…. amb criteris de sostenibilitat.

Seguretat i vigilància. Necessitat de planificar espais públics segurs, que comportin visibilitat i transparència i que no facilitin la violència de gènere. Definir un nou pla d’actuació i vigilància de la Policia Municipal i establir la Policia de Barri.

Benestar social. Tenir en compte les noves realitats, necessitats i possibles noves demandes, a nivell de: la gent gran i fer un seguiment exhaustiu del procés de realització de la nova Residencia de Gent Gran. La manca de polítiques en relació als joves i a les persones nouvingudes. Potenciar les polítiques d’igualtat i equitat, a tots els nivells.

Planificació urbanística i igualtat de gènere. Tenir en compte que la implementació de les polítiques urbanístiques i la planificació dels espais, ha de facilitar l’ús de la ciutat a les demandes de tota la ciutadania, en especial les dones, i ha de donar resposta positiva a l’ús intensiu i divers en relació al treball remunerat, al treball domèstic i al lúdic i cultural.

Habitatge. Manca d‘habitatge públic. Necessitat de revisar el Pla urbanístic.

Sanitat. Concretar i fer seguiment de la realització del Nou Hospital Ernest Lluch per part dels quatre pobles implicats. Millora de la comunicació amb l’Hospital Tauli, l’atenció als CAPS, del Centre de Medicina correctiva i les llistes d’espera.

Educació. Millorar del manteniment de les escoles. Preveure les possibles noves necessitats i demandes tenint en compte les probables transformacions a nivell escolar i la necessitats de garantir la formació i educació pública al llarg de la vida.

Cultura i esport. Replantejament dels equipaments municipals a nivell de cultura i esport, el seus usos associatius i al servei de la ciutadania en general i la manca d’infartació de serveis i mitjans.

Ecologia i medi ambient. Accions a l’entorn del riu, redissenyar els espais vers, manca de més verd en els espais urbans, coordinació local i comarcal. Polítiques de benestar animal.

Seguim i seguirem treballant i escoltant a totes les persones que vulguin col·laborar amb nosaltres. Us demanem les vostres aportacions i també les vostres crítiques a través de comunicacio@juntsxripollet.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.