Mercat municipal
| | | |

En suport al comerç de Ripollet davant l’elevada inflació i l’augment dels costos de l’energia

L’elevada inflació i l’augment dels costos de l’energia estan afectant negativament molts sectors de la nostra societat. El comerç i en especial el comerç local es veuen especialment afectats. Molts comerços estan registrant un augment de costos que arriba, en molts casos, al 250% a la factura de la llum i al 130% de mitjana en el cas de la del gas. Aquesta crisi ve precedida per la pandèmia de la COVID, que va afectar de manera greu el comerç de proximitat.

Segons PIMEC un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i gairebé un 5% es planteja tancar després de Nadal com a conseqüència de la inflació actual.

Recordem que el comerç de proximitat aporta creixement a la ciutat i des de l’administració local s’ha de treballar en equip per fomentar una col·laboració publico privada que dugui a terme accions que incentivin l’ocupació i l’economia, cosa que suposarà un benefici per als consumidors i per a l’entorn del barri i de la nostra ciutat.

A Junts per Ripollet pensem que cal reivindicar mesures urgents que es tradueixin en una disminució immediata de l’impacte del preu de l’energia dels comerços i en permetin la supervivència.
El col·lectiu del comerç reclama suport de les administracions públiques i nivells de govern, des del nivell local fins a la Unió Europea amb demandes concretes com són:

  • La rebaixa del tipus impositiu de l’IVA que s’aplica a la factura de l’electricitat, del 21% al 4%, com ja s’ha produït en el cas de la factura del gas.
  • La bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social, fins a la fi de la primavera, 31 de maig de 2023.
  • La bonificació del 100% de les quotes del treball autònom fins a la fi de la primavera, 31 de maig de 2023.
  • L’atorgament d’ajudes directes a totes les empreses que així ho sol·licitin per mitjà de la compensació del 100 % del diferencial del cost en les factures de la llum en relació a les de l’any anterior, des de l’1 de gener de 2022 i fins al 31 de maig de 2023.

Finalment, (1) instem l’Ajuntament a elaborar un pla de xoc temporal que inclogui aquelles mesures d’ajuts directes concretes que permetin la supervivència dels negocis amb dificultats a la nostra ciutat i (2) que l’Ajuntament faci costat al col·lectiu del comerç local davant les diferents administracions públiques nacionals i estatals, amb les demanades per a aquells comerciants que estiguin en dificultats com ara les rebaixes impositives d’IVA a l’electricitat, bonificacions temporals a la seguretat social, bonificacions temporals de les quotes del treball autònom, o ajudes directes d’aquelles empreses que hagin sofert un increment del cost de l’energia.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.