Membres de la candidatura de Junts per Ripollet
|

Junts construïm el Ripollet del futur

Us presentem de manera resumida alguns punts del nostre programa electoral.

De ciutat dormitori a ciutat residencial

Per a potenciar el caràcter residencial de Ripollet necessitem més serveis, més comerços, transports, equipaments, etc. Els equipaments públics intergeneracionals han de prestar serveis els 12 mesos de l’any i amb horaris des del matí fins a la nit.

Un Ripollet saludable, inclusiu i equitatiu, pensat per a les persones

Treballarem pel confort i la seguretat en l’espai públic, fent les voreres més amples, eliminant les barreres arquitectòniques i millorant la il·luminació i la neteja. Prioritzarem carrers de coexistència: primer els vianants, després els vehicles. Crearem zones d’aparcament. Fomentarem els espais de trobada i de convivència. Promourem sistemes de transport menys contaminants, la rehabilitació energètica dels edificis i la producció d’energia a partir de fonts renovables.

Un nou concepte de centralitat

Trenquem amb la idea de centre i barris. Tot és centre urbà. La fragmentació del municipi pel riu Ripoll i l’autopista C58 no ha de ser un impediment per crear un centre urbà cohesionat que redueixi la vulnerabilitat centre perifèria. La majoria dels polígons industrials tenen usos diversos. Els hem d’integrar al nucli residencial i cuidar-los.

Una nova mobilitat

A nivell intern impulsarem la mobilitat a demanda digital a qualsevol lloc del municipi. El transport públic dintre del municipi ha d’apropar les persones amb facilitat i sense gaire temps d’espera als ambulatoris, mercat, escoles, centres de lleure, poliesportius. A nivell extern, apostem per un transport públic d’aproximació que ens permeti desplaçar-nos amb facilitat a les estacions de trens i autobusos del nostre entorn amb facilitat.

Insistirem perquè es posin en el calendari d’altres administracions projectes com l’estació de la línia de rodalies Renfe R8 de Can Salvatella (Barberà del Vallès), la duplicació de la via de la línia R3 entre Montcada i Vic, i el tramvia de la UAB-Cerdanyola-Ripollet-Montcada. Hem de millorar els accessos d’entrada i sortida de Ripollet amb la continuïtat del camí de la serra (ronda Nord).

Medi ambient

Apostem pel riu Ripoll i l’entorn natural, fomentant el seu ús lúdic, social, productiu i ambiental, que ens connecti a banda i banda de la llera del riu, passejant per dintre i fora del perímetre del municipi, des del naixement fins a la desembocadura, i que ens connecti amb l’entorn natural dels pobles limítrofs.

Convivència i civisme

Proposem un model de convivència basat en el respecte mutu; des dels drets i les obligacions i des de la responsabilitat compartida en l’ús de l’espai públic. Promourem la seguretat basada en la vigilància natural: visibilitat, il·luminació, manteniment, neteja i control d’accessos. Millorarem el sistema de recollida d’escombraries, la neteja i el manteniment. Apostem per contenidors intel·ligents per recollir els nostres residus domèstics.

Progrés social

Defensem un municipi integrador que fomenti l’atenció a les persones, l’accés a l’habitatge assequible, promogui polítiques d’ocupació per reduir desigualtats i redueixi l’exclusió social. Fomentarem la vida associativa cultural, esportiva, etc.

Activitat econòmica

Fomentarem l’activitat industrial i el comerç de proximitat com a factors clau per a l’ocupació de qualitat. Incentivarem l’emprenedoria.

Llengua i cultura

Treballarem per la normalització de la llengua catalana i la promoció del seu ús social. Fomentarem la cultura ciutadana i crearem la Memòria Digital de Ripollet. Crearem nous espais, alhora que utilitzarem més alguns espais que ara estan infrautilitzats.

Una administració accessible a la ciutadania

Incrementarem la digitalització per reduir els temps de resposta dels tràmits burocràtics i centrar-nos en la qualitat de l’atenció a la ciutadania, entitats i empreses.

Trenquem fronteres

Els límits municipals, l’autopista i el Ripoll són “límits” en el nostre desenvolupament. Mitjançant una visió comarcal trobarem solucions a temàtiques comunes: residència, hospital, riu Ripoll, mobilitat, camins saludables, Tiana-Pont Vell i Cerdanyola (carretera de Barcelona, Uralita, Farigola), etc.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.