Josep Maria Andevert, alcaldable de Ripollet pren la paraula durant l'acte per reclamar la construcció de l'hospital Ernest Lluch
|

Junts reclama reprendre el procés de construcció de l’Hospital Ernest Lluch

Les agrupacions de Junts de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i Barberà del Vallès van celebrar una roda de premsa el 20 d’abril per reivindicar que es reprengui el procés de construcció de l’Hospital Ernest Lluch, un equipament que ha de donar servei als cinc municipis representats.

A l’acte hi van assistir el diputat al Parlament de Junts per Catalunya i portaveu de la Comissió de Salut, Jordi Fàbrega, qui explicà la situació en què es troba el procés de construcció de l’Hospital.

L’objectiu de l’hospital seria atendre els més de 176.000 habitants dels cinc municipis, però a més seria clau per descongestionar el Parc Taulí.

Quan Junts per Catalunya era al Govern, amb el conseller Josep Maria Argimon es va fer un pas important, d’acord amb el vicepresident Jordi Puigneró i el delegat del Govern, Antoni Morral. Amb un pla funcional que ja té fet del Departament de Salut, una reserva pressupostària per licitar el projecte constructiu i un acord amb els ajuntaments i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer la cessió dels terrenys que s’havia de presentar a la Comissió d’Urbanisme el desembre del 2022. Malauradament, amb el govern en solitari d’Esquerra, el projecte sembla que ha tornat al calaix.

No s’ha presentat la cessió dels terrenys, responsabilitat dels ajuntaments, i especialment el de Montcada i Reixac. Als pressupostos aprovats per ERC i els seus socis del PSC i els Comuns no hi ha la reserva pressupostària per poder licitar el projecte constructiu. Es torna a congelar i tornem una altra vegada a la casella de sortida.

Des de Junts es va presentar una esmena als pressupostos per incloure la partida per al projecte constructiu i no es va aprovar. També vam demanar presentar el pla funcional i licitar el projecte constructiu el 2023. Es va aprovar per unanimitat a la Comissió de Salut com a proposta de resolució.

Des de Junts s’exigirà que tiri endavant i que ho lideri el Govern, com ho feia quan hi havia Junts per Catalunya.

La cap de llista de Junts per Montcada, Montse Sánchez, va lamentar que un dels esculls sigui la manca d’acord en la cessió dels terrenys de Montcada i va acusar de desídia el govern municipal, format per En Comú Podem i Esquerra, amb el seu primer tinent d’alcalde, Jordi Sánchez, vicepresident de Polítiques Urbanístiques de l’AMB, que no troba prou important treballar per millorar els serveis sanitaris. També va explicar que l’Ajuntament de Montcada devia estar considerant el cost per al municipi de tenir una nova zona edificada.

Josep Maria Andevert, candidat de Junts per Ripollet, va reivindicar l’Hospital per descongestionar el Taulí, eliminar les dificultats de desplaçament, reduir les llistes d’espera i, alhora, millorar l’entorn del barri Tiana-Pont Vell. Tot, amb l’objectiu de tenir la sanitat més propera i millorar la salut i la vida dels ripolletencs.

Per Junts per Cerdanyola, l’alcaldable Joan Sánchez Braut apuntà que al juliol semblava que el procés es reprenia i ara tornen els retards inexplicables. També va remarcar la voluntat de Junts d’ajudar a fer que l’Hospital sigui una realitat, que millorarà l’àmbit de la salut, però també servirà per recosir i dignificar un espai ara degradat, a més de pacificar i fer un veritable carrer de la carretera de Barcelona.

Dorian Ros, alcaldable de Badia, va denunciar la manca de recursos mèdics per a una població cada dia més envellida, va fer una crida a la unitat i a la col·laboració de totes les parts i va convidar tots els governs a escoltar la veu del poble.

Núria Ramon, cap de llista de Junts per Barberà, va exigir que es facin les passes necessàries per fer realitat l’inici del projecte constructiu aquest 2023 i va destacar que Junts dels diversos municipis presents fa temps que treballen per coordinar-se en la qüestió de l’hospital i en d’altres que comparteixen i que poden millorar la vida dels veïns i veïnes d’aquestes ciutats.

Josep Maria Andevert, alcaldable de Junts per Ripollet, pren la paraula durant l’acte per reclamar la construcció de l’hospital Ernest Lluch

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.