Diverses ciutats catalanes, com Barcelona, han implementat el bus urbà a demanda
|

Bus a demanda digital

Cal reconèixer que els itineraris del transport públic de Ripollet estan més pensats per desplaçar-nos per anar a Barcelona i a Sabadell que no pas per anar, per exemple, als nostres ambulatoris. Ripollet té un relleu amb forts desnivells, com per exemple entre l’Ajuntament i el Cementiri, o entre l’Avinguda de la Creu Roja i el col·legi de Tiana.

També tenim desplaçaments massa llargs com el del carrer Padró fins a l’Ambulatori dels Pinetons i que no està cobert per cap línia d’autobús, o recorreguts tan curts i complicats com anar del carrer Maragall al centre del poble i a alguns serveis.

Junts per Ripollet considerem que hem reconèixer-nos en la societat que som i deixar de gestionar la mobilitat interna i externa de Ripollet com si encara fóssim ciutadans d’una ciutat dormitori i fer-ho com una ciutat residencial.

Al llarg del dia, a Ripollet, hi som moltes persones, i cal disposar de més opcions per als desplaçaments que fem nosaltres en el dia a dia, independentment de la nostra edat, estat físic o psíquic, i amb qualsevol mitjà o a peu.

A fi de millorar la mobilitat interna del poble, Junts per Ripollet proposem la implementació del transport a demanda.

Pensem en un minibús urbà elèctric, de fins a 9 places, que funcionaria a partir de les peticions que li arribessin a través d’una aplicació mòbil, de manera que el seu horari i itinerari els marcarien automàticament els usuaris de cada moment. Existiria també l’opció de concertar el recorregut via telefònica.

La mobilitat a demanda facilitarà l’accés (a demanda) als serveis essencials de Ripollet com són ambulatoris, escoles, mercats, zones industrials, espais d’activitats culturals, zones esportives, comerços i restauració, i, també, la coordinació amb les línies d’autobusos de transport públic extern. En una primera fase d’implementació del servei, aquest estaria destinat a les persones amb dificultats de mobilitat. Posteriorment s’estendria a la resta de la població.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.