Joan Canadell, Josep Maria Andevert i Mayte Palomeque
| |

Economia i futur

Invitat per Junts per Ripollet, el diputat i expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona Joan Canadell va oferir l’1 de febrer una xerrada sota el títol “Economia i futur”. L’acte va ser conduït per Mayte Palomeque, coordinadora de Junts per Ripollet, i també va comptar amb la intervenció de Josep Maria Andevert, alcaldable de Junts per Ripollet.

Mayte Palomeque

Mayte Palomeque va afirmar que “organitzem aquest acte perquè un dels eixos del nostre
programa electoral és la prosperitat econòmica de Ripollet. Entenem que prosperitat econòmica i benestar social de les persones que residim a Ripollet han d’anar juntes de les mans. Treballem fermament per posar sobre la taula els reptes i dèficits com a municipi per fer propostes per avançar cap a una ciutat més pròspera. No són un bon símptoma les persianes baixades. Treballem en xarxa amb Junts per fer-nos escoltar més enllà de les “fronteres de
Ripollet” i coordinar propostes que es traslladin a Ripollet”.

Josep Maria Andevert

Per la seva part, Josep Maria Andevert va manifestar que “Serem constructius i proactius per a portar a terme els canvis precisos per a fer compatible el Ripollet d’ahir, el d’avui i el del futur, tot mantenint i potenciant les nostres associacions, entitats i clubs així com tot el teixit productiu, i treballarem per a les persones a tots els nivells. Aplicarem solucions per a tenir un poble de futur amb tot els serveis d’una gran ciutat on ens puguem sentir identificats, integrats, segurs, i on puguem desenvolupar activitat econòmica, cultural, esportiva, laboral, educativa, sanitària, assistencial i social, o el que és el mateix, viure amb bona qualitat de vida totes les persones del municipi.”

“I això ho farem amb determinació, perseverança, entusiasme, dedicació i imaginació, consensuant les solucions als problemes amb les persones i/o entitats directament afectades, cercant la solució a mida per a cada problema i trucant a les portes que calguin per aconseguir els recursos precisos.”

Joan Canadell

La xerrada de Joan Canadell es pot sintetitzar amb una sola frase:

Amb la independència aturarem l’espoli fiscal i millorarem el benestar de la ciutadania de Catalunya

“Tenim una història econòmica que ens ha estat amagada. Catalunya ha liderat i lidera bona part de l’economia d’Europa i del món. Però tenim un mur que ens manlleva cada any 20.000 milions d’euros, el 40% del que recaptem se’n va i no torna.”

La independència ens pot ajudar sobretot econòmicament, i així podríem disposar, entre altres, d’un pressupost alternatiu sense dèficit fiscal, millor salari mínim interpersonal, més pensions, menys atur, millors infraestructures i millor finançament per als municipis. Cada una d’aquestes afirmacions varen anar acompanyades de dades estadístiques, totes les quals redundaven en la millora importantíssima de recursos que tindríem si fossim independents.

Una altra dada clarament sagnant fa referència a l’execució real de pressupost de l’Estat a Catalunya. Així, tenim la taula següent:

Pressupost inversions Estat a Catalunya 20212.068 M€
Execució real del pressupost a Catalunya739 M€ (36%)
Pressupost inversions Estat a Madrid 2021952 M€
Execució real de pressupost a Madrid1.752 M€ (184%)
Execució del pressupost a Catalunya 1er semestre 202216%

Segons la Cambra de Comerç Catalunya necessita una inversió de 15.200 M€ per a realitzar les infraestructures prioritàries. Com podem veure en la taula de més amunt, si seguim dins d’Espanya no les tindrem en dècades.

Respecte el deute històric de l’Estat envers Catalunya, pel que fa a infraestructures, segons la Cambra de Comerç són 45.000 M€ i segons Foment, 35.000 M€ en 10 anys. Segons Economistes pel Benestar, el dèficit social acumulat des de 2007 a 2019 son 66.000 M€. Si s’hagués mantingut el principi d’ordinalitat ens els darrers 40 anys, el dèficit acumulat seria de 456.000 M€.

La xerrada va acabar amb un interessant torn de paraules.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.