Presentació de Junts per Ripollet
| |

Constitució de Junts per Ripollet

Davant la presència de Mayte Palomeque Soriano, coordinadora de Junts per Ripollet, Toni Morral Berenguer, membre del Comitè Nacional de Junts i Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Josep Maria Andevert Valltondrà, futur Secretari d’organització local del partit a Ripollet, David Saldoni, Secretari d’Organització de Junts per Catalunya, Joan Ramon Casals, Coordinador de la Vegueria Comarques de Barcelona, i Pere Canadell, Coordinador del Vallès Occidental Sabadell, el 4 d’abril s’ha celebrat una roda de premsa per a comunicar que s’està constituint Junts per Ripollet.

Mayte Palomeque ha exposat quina és la situació actual de Junts per Ripollet i quins en són els objectius. A continuació reproduïm íntegrament les seves paraules.

Per a totes les persones que estem impulsant aquest projecte, avui és un moment molt important. Ho fem amb il·lusió i confiança.

Com es diu al Manifest fundacional de Junts per Catalunya:

Totes les persones aspiren a viure en llibertat. Sense justícia social i una igualtat d’oportunitats efectiva en tots es aspectes de la vida personal, aquesta llibertat esdevé inassolible. Avui, encara les desigualtats socials que al nostre país ofeguen la llibertat de tantes vides ens obliga a orientar els esforços col·lectius per garantir quant avanç un progrés econòmic socialment inclusiu i ambientalment sostenible, sense exclusions.

Tots els pobles tenen dret a la llibertat. Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació. Catalunya no n’és una excepció. Hem de tenir ben present el compromís de l’1 d’octubre si volem culminar amb èxit el procés d’independència iniciat fa poc més d’una dècada amb les consultes ciutadanes. Sabem que serà possible si projectes com el que avui lidera el president Puigdemont obtenen la majoria absoluta a les urnes”.

Foto de grup dels càrrecs, militants i simpatitzants de Junts presents a la roda de premsa de Ripollet
Foto de grup dels càrrecs, militants i simpatitzants de Junts presents a la roda de premsa de Ripollet (Fotografia: Ajuntament de Ripollet)

En aquest moment tenim dues fites: la constitució formal de Junts per Ripollet i la confecció d’una candidatura per a les properes eleccions municipals.

En relació amb la constitució de Junts per Ripollet, volem:

  • Fer sentir la veu de les persones residents en el nostre municipi que s’identifiquen amb Junts.
  • Fer conèixer l’ideari de Junts entre la població resident en el municipi i enfortir el nombre de persones que se senten representades per Junts.
  • Participar en la governança del nostre Ajuntament per oferir els millors serveis a la ciutadania de Ripollet.
  • Incorporar les demandes de la ciutadania de Ripollet a les polítiques públiques locals de Junts a nivell de Catalunya.

Pel que fa a la candidatura municipal, iniciarem el procés d’elaboració de la candidatura a través de primàries obertes a la participació dels afiliats, simpatitzants i col·laboradors per a escollir els cinc primers llocs de la llista.

Aquests dos anys de pandèmia han accelerat l’opinió sobre com han de ser els nostres habitatges, com volem que siguin els nostres carrers i places per a relacionar-nos, fins i tot han transformat la nostra manera de treballar a les empreses. Aquells canvis que preveiem per a un futur proper, ja formen part del nostre present.

Des de Junts per Ripollet estem reflexionant i debatent a l’entorn de com contribuir en la millora dels serveis públics, quines són les mancances de serveis que hauria de cobrir el nostre municipi de més de 39 mil habitants i com s’haurien de prestar fixant les prioritats de les polítiques públiques. Volem treballar per a aconseguir que Ripollet tingui en compte i respongui a les necessitats de tota la ciutadania i sigui la pauta per avançar cap el Ripollet del futur, tenint clar que en aquest treball caldrà tenir en compte la necessitat de superar possibles desconfiances entre els tres elements que participen activament en la vida del nostre poble: la ciutadania, els polítics i els empleats públics.

Animem a la participació activa i estem creant una xarxa àmplia de persones diverses i que amb confiança mútua ens encoratgem a treballar a partir d’un dels nostre punts diferencials: la transversalitat tenint en compte els valors i els plantejaments del nostre manifest fundacional.

A partir d’aquest moment, si la ciutadania de Ripollet vol tenir més informació de Junts i/o si ja vol col·laborar amb nosaltres i/o ens vol fer arribar les seves inquietuds quant al futur de Ripollet, es pot adreçar a nosaltres mitjançant el correu següent juntsxripollet@gmail.com (adreça provisional). TOTS i TOTES podem sumar al projecte.

Finalment, vull agrair als mitjans de comunicació de Ripollet la seva assistència a aquesta roda de premsa.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.